Rýžový salát s bylinkami a ananasem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rýžový salát s bylinkami a ananasem Foto:
Rýžový salát s bylinkami a ananasem
Foto: isifa.com

Ochucená rýže je skvělá příloha k masu, ale je uspokojující i jako samostatné jídlo. A stejně je na tom i její studená varianta ve formě salátu. Pro změnu zkuste místo bílé rýže použít třeba červenou natural.

Suroviny
vařená jasmínová rýže (1 hrnek nevařené) 3 hrnky
1/3 hrnku od každého: bazalka, máta, hladkolistá petržel, koriandr - vše nasekané
červená cibule 1/2 ks
čerstvý ananas, nakrájený na malé kousky 1/2 hrnku
citronová šťáva 3 lžíce
mořská sůl 1 špetka
drcený černý pepř 1 špetka
Postup
1

Uvařte jasmínovou rýži, načechrejte ji vidličkou a nechte úplně vychladnout.

2

Dejte ji do velké mísy, přidejte všechny ostatní ingredience a zlehka promíchejte.

3

Podávejte samostatně nebo jako přílohu ke kuřeti či rybě.

Rýžový salát s bylinkami a ananasem Foto: isifa.com

Rýžový salát s bylinkami a ananasem, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama