Rýžový pilaf

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rýžový pilaf Foto:
Rýžový pilaf
Foto: All

Tento rýžový pilaf můžete použít jako netradiční přílohu, ale stejně tak dobře poslouží i jako lehká večeře.

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".


Suroviny
cibule
sušená červená paprika
pažitka
Postup
1

V malém kastrůlku si rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte dozlatova. Přidejte sušenou červenou papriku, krátce promíchejte a potom přisypte propláchnutou rýži. Zalijte vychladlým vývarem a nechte 2–3 minuty povařit.

2

Potom hrnec i s pilafem zabalte do novin a přikryjte peřinou. Nechte dvě hodiny odležet. Rýže v teple krásně dojde a na chuť bude příjemně vláčná. Promíchejte, nandejte na talíř a ozdobte čerstvou pažitkou.

Rýžový pilaf Foto:

Rýžový pilaf Foto:

Rýžový pilaf Foto:

Rýžový pilaf

Videa

reklama

reklama