Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou Foto:
Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou
Foto: Albert

Pokud hledáte tip na rychlou a chutnou večeři, která je navíc plná zdravých věcí, vyzkoušejte tyto Asií inspirované nudle.

Suroviny
placaté rýžové nudle 200 g
řepkový olej 1 lžíce
kuřecí maso, nakrájené na kousky 600 g
česnek, rozetřený 2 stroužky
zelené fazolky, podélně rozkrojené 100 g
červená chilli paprička, nasekaná 1 ks
zelí, nakrouhané 100 g
rybí omáčka 1,5 lžíce
omáčka hoisin 2 lžičky
nasekané arašídy, nasucho opražené 2 lžíce
jarní cibulka, nasekaná 1 ks
Postup
1

Nudle dejte do mísy a zalijte je vroucí vodou. Přiklopené nechte 6–8 minut stát, aby změkly. Sceďte je a dejte stranou.

2

Olej rozpalte ve wok pánvi, přidejte kuřecí kousky a opékejte je 2–3 minuty. Přidejte česnek, fazolky a chilli papričku a za občasného míchání opékejte další 2 minuty.

3

Nakonec přidejte zelí, obě omáčky a nudle a společně 1 minutu prohřejte. Posypte arašídy a jarní cibulkou a podávejte.

Videa

reklama

reklama