Rýžová frittata s paprikami

Počet porcí: 4
Rýžová frittata s paprikami Foto:
Rýžová frittata s paprikami
Foto: isifa.com

Frittata je rychlé jídlo, které patří do kategorie „co dům dal“, aniž by to ubralo na chuti. Klasická verze je z vařených brambor a vajec, my vám ale nabízíme rýžovou variantu, která potěší výbornou chutí i jednoduchostí přípravy.

Suroviny
rostlinný olej 2 lžíce
vařená basmati rýže 600 g
máslo 1 lžíce
papriky nakrájené na proužky (červená, oranžová, žlutá) 3 ks
vejce 5 ks
jarní cibulka 3 ks
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
listy čerstvého baby špenátu k servírování
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 ˚C. Připravte si pánev o průměru 24 cm, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte na ní olej, přidejte rýži a 2–3 minuty smažte. V jiné pánvi rozpusťte máslo a poduste na něm papriky do změknutí, vyjměte je z pánve a nechte mírně zchladnout.

2

V misce rozšlehejte vejce, přidejte papriky, nakrájenou jarní cibulku, sůl a pepř. Směs nalejte do pánve k rýži, stáhněte teplotu a nepřikryté vařte 5–7 minut. Poté dejte pávičku do vyhřáté trouby a nechte péct dozlatova. Bude to trvat 5–10 minut – frittatu raději hlídejte.

3

Po upečení nechte frittatu 10 minut odpočívat, poté ji nakrájejte na klínky a servírujte posypanou špenátovými lístky.

Videa

reklama

reklama