Rýže podle císařovny

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rýže podle císařovny Foto:
Rýže podle císařovny
Foto: All

Že si z rýže můžete připravit i skvělý dezert, vám dokáže Zdeněk Pohlreich v dalším dílu pořadu Teď vaří šéf. Kromě rýže této lahůdce dominuje i sladké mango.

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy". 

Suroviny
dlouhozrnná rýže
mléko 500 ml
vanilkový cukr
sůl
Postup
1

V hrnci svařte mléko se špetkou kvalitní soli. Do misky si připravte kandované ovoce, pokapejte ho rumem a nechte chvíli nasát. V další mističce si připravte želatinu, nejlépe plátkovou, protože není náročná na přípravu.

2

Propláchnutou dlouhozrnnou rýži přidejte do mléka, promíchejte a přisypte asi dvě lžíce cukru.

3

Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte zrníčka a oboje přidejte do hrnce.

4

Když se mléko odpaří a rýže je měkká, vyndejte vanilkový lusk a vmíchejte kandované ovoce s rumem. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ji do rýže. Horkou směs nandejte do připravených skleniček, nechte chvíli zchladnout a pak přemístěte do lednice.

5

Mezitím si v míse našlehejte šlehačku. Vychlazenou rýži vyndejte z ledničky, navrstvěte nakrájené mango a navrch dejte trochu šlehačky. Můžete ozdobit lístkem čerstvé máty a podávejte.

Rýže podle císařovny Foto:

Rýže podle císařovny Foto:

Rýže podle císařovny

Videa

reklama

reklama