Rychlý koláč s jablky a kukuřičnou moukou

Doba přípravy:
Rychlý koláč s jablky a kukuřičnou moukou Foto:
Rychlý koláč s jablky a kukuřičnou moukou
Foto: Klára Michalová

Vláčný koláč s nakyslými jablky vás překvapí nejen skvělou chutí, ale hlavně naprosto dokonalou strukturou. Doslova se rozplývá na jazyku. Když jsme ho při focení ochutnali, prali se o něj i ti, kteří normálně sladké moc nemusí :) Navíc je opravdu jednoduchý na přípravu, takže není proč váhat...

Suroviny
polohrubá pšeničná mouka 1 hrnek
kukuřičná mouka 1 hrnek
cukr krystal 1 hrnek + na posypání těsta
máslo 125 g + na pokapání těsta
vejce 1 kus
vanilkový cukr 1 sáček
kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku
kyselá jablka 6 ks
dle chuti rozinky, brusinky, ořechy, citronová kůra
Postup
1

Obě mouky, cukr, máslo, vanilkový cukr a prášek do pečiva zpracujte prsty na drobenku. Odeberte zhruba 2/3 a ty smíchejte s vejcem. Toto vláčné těsto nadrobte na vymazaný plech, posypte nastrouhanými jablky a případně přidejte rozinky, ořechy, citronovou kůru, jak kdo rád.

2

My jsme k této chuťové kombinaci zvolili brusinky, které jsou trochu trpčí a navíc krásně červené.

3

Navrch nasypte zbylou drobenku, posypte cukrem, pokapejte máslem a dejte péct do předehřáté trouby (cca 160 °C) dorůžova.

4

Prima tip: Kukuřičná mouka dodá koláči pěknou žlutou barvu a zajímavou chuť.

Rychlý koláč s jablky a kukuřičnou moukou Foto: Klára Michalová

Rychlý koláč s jablky a kukuřičnou moukou, Foto: Klára Michalová

 

Tento recept pro vás připravila majitelka Řemeslné pekárny – Artisan Bakehouse paní Milada Manto. O její krásné a voňavé práci si můžete přečíst v článku:

Článek

Řemeslná pekárna

Dobré pečivo voní zdálky a chutná božsky

Majitelka Řemeslné pekárny Milada Manto vystudovala klasickou filologii, která s pečivem zdánlivě nemá nic společného. Ale přece... Zatímco dříve pátrala po kořenech slov, ...

Videa

reklama

reklama