Rychle smažené kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Rychle smažené kuře Foto:
Rychle smažené kuře
Foto: isifa.com

Dietologové říkají: Vybírejte si málo tučné proteiny. Kuřecí prsa bez kůže jsou skvělá volba. K tomu patří nejméně dva druhy zeleniny, z nichž jedna musí být zelená, třeba špenát nebo brokolice.

Suroviny
Omáčka:
pomerančová šťáva 1/2 hrnku
rýžový ocet 1 lžíce
pár kapek rybí omáčky
hnědý cukr 4 lžičky
sezamový olej 2 lžičky
kukuřičný škrob 1 1/2 lžičky
Stir-fry:
kuřecí prsa, bez kosti a kůže 4 ks
sůl
cibule, nakrájená na kousky 1 ks
česnek 3 stoužky
čerstvý nastrouhaný zázvor 2 lžičky
ananas, oloupaný a nakrájený na tlusté plátky 1/2 ks
mladý čerstvý špenát a rukola 100 g
Při podávání:
čínské rýžové nudle
oražená sezamová semínka
Postup
1

Omáčka: Smíchejte všechny ingredience a dejte stranou.

2

Stir-fry: Maso nakrájejte na plátky a osolte. Dejte stranou.

Rozehřejte trochu oleje ve woku nebo velké pánvi a osmažte cibuli, česnek a zázvor, až bude směs voňavá.

3

Cibulovou směs vyndejte z pánve.

4

Rozehřejte trochu více oleje a opékejte kuřecí plátky, dokud nebudou měkké a dobře udělané. Přidejte ananas a prudce osmažte.

5

Cibulovou směs vraťte do woku. Přidejte omáčku a naplno pečte, dokud směs nezačne lehce houstnout.

6

Přidejte špenát a rukolu a promíchejte.

7

Uvařte nudle, navrch dejte smaženici a posypte sezamovými semínky.

Rychle smažené kuře Foto: isifa.com

Rychle smažené kuře. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama