Rychlé jablečné řezy

Doba přípravy:
Rychlé jablečné řezy Foto:
Rychlé jablečné řezy
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Tyto ovocné řezy jsou opravdu snadné, i když seznam surovin není nejkratší. Budete je mít ale v mžiku hotové a k takové odpolední kávě se hodí náramně.

Suroviny
Těsto:
vejce 4 ks (žloutky + ušlehaný sníh)
prášek do pečiva 1/2 pytlíku
olej 6 lžic
teplá voda 6 lžic
kakao 2 lžíce
Krém:
jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na malé kousky 400 g
máslo 1 lžíce
citronová šťáva 1-2 lžíce
skořice 1/2 lžičky
vanilinový cukr 1 pytlík
skořicový cukr 1 pytlík
badyán 1 ks
voda 2 lžíce
cukr podle chuti
Ostatní:
vanilkový pudink bez vaření 1 ks
ztužovač šlehačky 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
Postup
1

Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny, při stálém šlehání opatrně přilévejte olej a teplou vodu. Vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků.

2

Pečte na vymazaném a vysypaném nebo pečicím papírem vyloženém plechu při 180 °C přibližně 20–25 minut.

3

Nakrájená jablka dejte do kastrůlku, podlijte vodou, přidejte citronovou šťávu, vanilinový a skořicový cukr, badyán, máslo a duste, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila. Dejte vychladit.

4

Do misky, která jde dobře uzavřít víkem, dejte obě smetany, promíchejte, vsypte pudink a ztužovač. Misku uzavřete a třeste s ní, dokud se nevytvoří krém. Pak vmíchejte vychladlá jablka.

5

Na upečené a vychlazené těsto natřete krém a dejte vychladit. Můžete posypat skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Rychlé jablečné řezy 2 Foto: Rychlé jablečné řezy; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama