Rychlá a zdravá večeře: Farfalle s pórkem a lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Farfalle s pórkem a lososem Foto:
Farfalle s pórkem a lososem
Foto: Rychlé večeře - Těstoviny

Losos obsahuje spoustu zdravých omega-3 mastných kyselin, hezky vypadá a především výborně chutná. Nejlepší je čerstvý, ale můžete použít i uzeného. Pokud je u vás k dostání, dejte přednost divoké rybě před tou z farmy – prospějete tím životnímu prostředí.

PRIMA TIP: Zkuste jídlo také nastudeno jako těstovinový salát jen s trochou citronové šťávy a s kapary.

Článek

Jak připravit lososa Foto:

4 základní způsoby, jak připravit nejchutnějšího lososa

Delikátní, výživný, jednoduchý na přípravu – losos je fantastická surovina, z které snadno vykouzlíte rychlou večeři i slavnostní hostinu.
Suroviny
čerstvý losos bez kůže 250 g
sůl a čerstvě namletý pepř
velké pórky nakrájené na půlkolečka 2 ks
rukola 60 g
těstoviny farfalle 250 g
Postup
1

Filety z lososa osolte a opepřete a zprudka opečte na polovině olivového oleje, asi 3 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř a volně přikryjte potravinářskou fólií.

2

Postavte vodu na těstoviny, v umyté a osušené pánvi rozehřejte zbytek oleje a zhruba 8 minut na něm restujte pórek. Ochuťte solí a pepřem a často míchejte. Pak přidejte rukolu a ještě chvíli duste, dokud lístky nezměknou.

3

Těstoviny uvařte podle návodu, a než je slijete, z hrnce odeberte 125 ml vody. Hotové dejte do pánve, přilijte zbylou vodu a citronovou šťávu a lehce promíchejte.

4

Lososa vidličkou rozdělte na plátky, přidejte k těstovinám a společně ihned servírujte.

Rychlé večeře - Těstoviny Foto: Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den

Kate McMillan

Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.

Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček - od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama