Rychlá večeře: Rigatoni s chřestovým pestem a ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rigatoni s chřestovým pestem a ricottou  Foto:
Rigatoni s chřestovým pestem a ricottou
Foto: Rychlé večeře - Těstoviny

Tato inovativní verze pesta z čerstvého chřestu se špenátem a ořechy je jako stvořená na jaro. Stejně jako ostatní varianty se dá servírovat i nastudeno a v uzavíratelné sklenici nebo plastové dóze si ho s sebou můžete vzít i na piknik.

PRIMA TIPY:

• Do tohoto receptu se nejlépe hodí typ ricotta salata, který je o něco slanější a má podobnou konzistenci jako balkánský sýr, takže se dá i strouhat.

• Pokud chcete, aby vaše jídlo bylo ještě barevnější, můžete před podáváním přidat pár červených a žlutých cherry rajčátek.

Článek

Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem  Foto:

Užijte si sezonu naplno a vyzkoušejte nejlepší recepty ze zeleného chřestu

Zelený chřest lze právem považovat za krále jarní zeleniny. Lahůdková surovina, která má v Čechách dlouhou tradici, která však byla také nadlouho přerušena, se vrací do...
Suroviny
zelený chřest nakrájený na 5cm kousky 500 g
česnek 1 stroužek
sůl a čerstvě namletý pepř
listový špenát 30 g
lehce opražené vlašské ořechy 30 g
čerstvě nastrouhaný parmazán 60 g
citronová šťáva 2 lžíce
těstoviny typu rigatoni 250 g
ricotta 125 g
Postup
1

Chřest vařte 2–3 minuty v osolené vodě, vyndejte na sítko a ihned zchlaďte ledovou vodou. Vodu z hrnce nevylévejte, budete ji potřebovat.

2

Asi čtvrtinu chřestu si odložte stranou a zbytek rozmixujte spolu s česnekem, špenátem, ořechy a parmazánem. Jakmile budete mít hladkou pastu, začněte pomalu přilévat olivový olej a dál prošlehávejte, dokud se ingredience nesmísí. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.

3

Vodu, ve které jste předtím vařili chřest, znovu přiveďte k varu a nasypte do ní těstoviny. Až budou al dente, sceďte je a dejte do velké mísy. Vmíchejte hotové pesto a zbylý chřest, případně ještě osolte a opepřete. Podávejte s ricottou.

Rigatoni s chřestovým pestem a ricottou  Foto: Rigatoni s chřestovým pestem a ricotto; foto: Rychlé večeře –Těstoviny

Rychlé večeře - Těstoviny Foto:

Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den

Kate McMillan

Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.

Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček – od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.

Vydalo nakladatelství Omega.

Článek

Nejlepší recepty na jarní těstoviny Foto:

13 receptů na lehké jarní těstoviny

Těstoviny jsou celoročně oblíbená surovina. Mění se jen způsob přípravy podle sezony. Zatímco v zimě vedou smetanové omáčky a masová ragú, na jaře a v létě se přirozeně...
Videa

reklama

reklama