Rychlá vajíčka z trouby

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Rychlá vajíčka z trouby Foto:
Rychlá vajíčka z trouby
Foto: Když vaří táta

Stačí pár obyčejných ingrediencí a malé zapékací mističky a můžete vytvořit královskou snídani, která na vašeho partnera určitě zapůsobí. Ideální pokrm pro líné nedělní dopoledne...

Suroviny
vejce 2 ks
šunka 4 plátky
sýr brie 60 g
olivový olej 1 lžíce
máslo na vymazání pečicí mísy
smetana ke šlehání 2 lžíce
čerstvá bazalka 10 lístků
česnek 4 nevyloupané stroužky
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Rajčátka si nakrájejte na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte v troubě přibližně 10 minut.

3

Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno vyskládejte kousky sýru brie.

4

Rozdělte vejce – žloutky dejte stranou a bílky vyšlehejte spolu se smetanou. Osolte, opepřete a nalijte do misky. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte je do misky s vyšlehanými bílky se smetanou a nakonec vše ozdobte dvěma zbylými žloutky a pár lístky bazalky.

5

Pečte v předehřáté troubě 10–15 minut. Podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými tousty.

Když vaří tátaKdyž vaří táta

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

Videa

reklama

reklama