Rychlá paštika z kuřecích jater

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rychlá paštika z kuřecích jater Foto:
Rychlá paštika z kuřecích jater
Foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Připravit domácí paštiku není velká věda a výsledek je nesrovnatelně lepší, než jakákoli paštika v konzervě. Skvělé jako rychlé pohoštění nebo jako jedlý dárek.

Suroviny
husí sádlo 2 lžíce
šalotka 4 ks; 2 nakrájené nadrobno, 2 na plátky
cibule nakrájená nadrobno 1/2 ks
česnek, drcený 2 stroužky
kuřecí játra nakrájená nahrubo 500 g
sůl
ančovičky nakrájené nadrobno 2 ks
rozmarýn, odrhnutý a nasekaný najemno 2 snítky
sherry 1 lžička
koňak 1 lžička
čerstvý chléb 4 krajíce
pažitka nasekaná nadrobno 2 snítky
Postup
1

V hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci husího sádla a nechte nadrobno nakrájené šalotky, cibuli a česnek zesklovatět.

2

Vsypte játra, osolte, opepřete a opékejte doměkka zhruba 15 minut. Vidličkou je rozmačkejte na konzistenci hrubší pasty.

3

Přidejte ančovičky a rozmarýn, přilijte sherry a koňak a povařte 5 minut.

4

V jiné pánvi rozehřejte zbylé sádlo a opečte na něm krajíce chleba dokřupava. Na opečené krajíce namažte paštiku a ozdobte šalotkou a pažitkou.

Rychlá paštika z kuřecích jater 2 Foto:

Rychlá paštika z kuřecích jater; foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně Foto:

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem.

„Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.

Vydalo Nakladatelství Sevruga s.r.o., MOC: 399 Kč

Několik receptů z této krásné nové kuchařky najdete i v novém čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Vánoční hostina s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Je to přesně rok, kdy jsme pro vás připravovali první číslo časopisu Prima Fresh a doufali, že vás osloví a najdete v něm inspiraci pro každodenní vaření i slavnostní...

Videa

reklama

reklama