Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- cherry rajčata 600 g
- hladkolistá petržel 1 hrnek
- tymián 3 snítky
- kari koření 30 ml
- kokosové mléko 500 ml
- kurkuma 30 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- těstoviny 500 g
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte dosklovata cibuli a nasekaný česnek, trvá to asi 3 minuty. Přihoďte nakrájená rajčátka a jarní cibulky a restujte asi 5 minut. Do pánve přidejte všechno koření, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Na mírném ohni nechte 20–30 minut probublávat, až omáčka lehce zhoustne.
- Mezitím si připravte těstoviny. Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím osolené vroucí vody je uvařte al dente – na skus. Hotové těstoviny přelijte omáčkou a servírujte horké.
- PRIMA TIP: Místo těstovin se k této omáčce skvěle hodí i gnocchi.
Těstoviny s kari omáčkou 2 Zdroj: isifa.com