Pikantní krevety s citrusovým dipem Foto:
Krevety jsou během grilovací sezony velmi vděčné. Stačí jim opravdu velmi krátká příprava, aby si zachovaly šťavnatost. A pravidelně mizí z talířů jako první, jsou totiž výborné. Vyzkoušejte pikantní...
Ryba na pivu Foto:
Na rozdíl od ostatních asijských zemí má pití piva ve Vietnamu docela dlouhou tradici. Nejoblíbenějším druhem je ležák, na který se chmel dováží i z Čech. V tomto receptu se v něm ryba vaří. Vyberte...
Krevety s chilli máslem a francouzský chléb  Foto:
Chilli máslo je rozhodně báječná věc, která skvěle dochutí nejen krevety v tomto receptu. Použijte ho jako základ snídaňové omelety, namažte ho na topinku nebo dejte plátek na steak. Ke krevetám...
Rybí karbanátky s omáčkou nuóc chám  Foto:
Jedno z nejoblíbenějších pouličních jídel v celé Asii. Rybu si vyberte podle chuti – nejdostupnější bývají filety z tresky, výborná je i makrela, losos nebo kapr. Ale pozor na kostičky!
Curry s lososem, kokosovým mlékem a hráškovými lusky  Foto:
Toto kari je díky zázvoru a česneku krásně pikantní, kokosové mléko ale omáčku příjemně zjemní. Podávejte s rýží nebo cuketovými špagetami, pokud chcete dietnější verzi.
Těstoviny s tuňákem a pečeným květákem  Foto:
Americký ideál všech milovníků zdravé a lehké stravy, kombinace těstovin a tuňáka, tady neztrácí nic ze své nízkokalorické přitažlivosti, ale získává ještě půvab lahodné krmě.
Mořský vlk s fenyklovým salátem Foto:
Během 20 minut máte na talíři úžasnou a plnohodnotnou večeři, kterou každý strávník ocení a nenechá na talíři ani drobeček!
Gravlax - marinovaný losos  Foto:
Delikátní marinovaný losos je oblíbenou skandinávskou pochoutkou. U nás je obvyklá spíše uzená varianta, ale pokud máte tuhle chuťovku rádi, určitě doma zkuste připravit marinovaného lososa. Je to...
Kokosové kari z lososa s tamarindem a hořčičnými semínky Foto:
Kari s kokosovým základem a čerstvou rybou je přesně ten typ jídla, na který ani po konci cestování jen tak nezapomenete. S mořskými plody se jedná o přepychovou záležitost, ale rybu můžete nahradit...
Matjesová pomazánka  Foto:
Výrazná chuť matjesů skvěle pasuje k neutrální chuti vařených brambor, jarní cibulka dodá osvěžující akcent. Pro dochucení můžete použít trochu citronové šťávy, pro odlehčení přidejte kousek...
Videa

reklama

reklama