Severská rybí krémová polévka  Foto:
Na severu Evropy i jinde je Fisksupe tak populární, že se běžně sežene v „pytlíkové“ verzi. Vy si ale tuhle lahodnou hustou krémovou chuťovou a aromatickou bombu uvařte, jak se má – a nebudete...
Linguine s opékanými cherry rajčátky a krevetami  Foto:
Základem této dobroty jsou nejen čerstvé krevety, ale hlavně zralá cherry rajčátka, která mají plnou, nasládlou chuť. Během pár minut na pánvi popraskají a vytvoří lahodnou omáčku.
Lososový nákyp s přepuštěným máslem  Foto:
Tento pokrm je ve Švédsku typickým zbytkovým jídlem, když v lednici zůstane kousek uzeného lososa a trocha vařených brambor. Výsledek však chutná přímo skvostně.
Křupavé kapří hranolky se dvěma dipy Foto:
Většina z nás si kapra dává pouze jeden den v roce. Ale když někde narazíme na dokřupava usmažené kapří hranolky, málokdo téhle jihočeské lahůdce odolá. Je totiž neodolatelná :)
Grilované kapří podkovy s lehkým bramborovým salátem Foto:
Velmi odlehčená verze naší vánoční klasiky. Bramborový salát bez majonézy a grilovaný kapr místo smaženého! Tohle jídlo si dopřávejte klidně celoročně – pochutnáte si.
Pomazánka z uzené makrely s křenem a yorkshirským pudinkem  Foto:
Anglické nadýchané bábovičky nemají s naším pudinkem nic společného, ale určitě stojí za vyzkoušení. Jsou totiž skvělé jako podklad pro výtečné pomazánky. Třeba výraznou rybí dochucenou štiplavým...
Losos s chilli česnekovou omáčkou Foto:
Podávat můžete s vařenými či pečenými bramborami nebo třeba s rozpečenou či čerstvou bagetou.
Candát na ryzlinku a rozmarýnu s francouzským bramborovým salátem  Foto:
Candát je dravá sladkovodní ryba s velmi kvalitním masem výtečné chuti. Stačí jí jen jemné dochucení, které nepřebije její delikátní chuť. V tomto případě vám Karolína Kamberská nabízí recept s...
Treska na cideru se slávkami Foto:
Připravte si doma hostinu jako od moře. Kus dobré čerstvé ryby doplňte mušlemi a vše štědře podlijte jablečným ciderem, který jídlu dodá výtečnou chuť!
Slaný koláč s čekankou a sardinkami  Foto:
Slané koláče jsou velmi vděčné pohoštění. Hodí se na večírek, ale i jako rodinná večeře, zbytek si můžete dát k snídani nebo zabalit do krabičky do práce. Naplnit ho lze mnoha různými ingrediencemi a...
Videa

reklama

reklama