Rybízovo-citrónová buchta

Doba přípravy:
Počet porcí: 10-12
Rybízovo-citrónová buchta Foto:
Rybízovo-citrónová buchta
Foto: Sweet pixel blog

Na létě je skvělých spousta věcí. Jednou z těch úplně nejlepších je bohatá úroda ovoce a zeleniny na zahradě. Tentokrát otrhejte červený rybíz a upečte z něj jogurtovou buchtu lehce provoněnou citrónem.

Suroviny
plnotučný bílý jogurt 200 ml
cukr 180 g
vejce 3 ks
olej 110 ml
mouka 220 g
kypřící prášek 1 lžička
kůra z 1 citronu
červený rybíz 450 g
cukr na posypání
Postup
1

Ve velké míse smíchejte jogurt, cukr a vejce. Přilejte olej.

2

Smíchejte mouku a kypřící prášek a nasypte do připravené směsi. Pořádně smíchejte, aby těsto bylo hladké.

3

Do směsi přidejte šťávu a kůru z citronu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchejte.

4

Troubu předehřejte na 190°C. Pečící formu o velikosti cca 35 x 10 cm vytřete máslem a vysypte moukou.

5

Do formy nalijte těsto a uhlaďte do okrajů. Posypte zbytkem rybízu.

6

Pečte asi 35 - 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.

7

Podle chuti pocukrujte a podávejte.

Rybízovo-citrónová buchta Foto: Sweet pixel blog

Rybízovo-citrónová buchta Foto: Sweet pixel blog

Rybízovo-citrónová buchta, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

 

Videa

reklama

reklama