Rybízová bublanina

Doba přípravy:
Rybízová bublanina Foto:
Rybízová bublanina
Foto: Pěkně vypečený blog

Léto si jistě řada z vás spojuje s čerstvým ovocem a skvělými pečenými moučníky. Bublanina patří mezi známou klasiku (především s třešněmi), ale rybíz funguje stejně dobře! :)

Aby byla bublanina vysoká, použijte na pečení formu o průměru 22 cm (pro nižší doporučujeme formu větší).

Článek

Rybízovo-citrónová buchta Foto:

9 báječných letních receptů z rybízu

Rybíz je výtečné letní ovoce, které je považováno za vitaminovou bombu především kvůli extra vysokému obsahu vitaminu C. A právě jeho příjemná kyselost ho řadí mezi...
Suroviny
vejce pokojové teploty (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks
cukr krupice 1 hrnek
domácí vanilkový cukr 1 lžíce
mléko 1/2 hrnku stroužků
olej (např. řepkový) 1/2 hrnku
kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů 1 sáček
špetka soli
máslo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
čerstvý červený rybíz
Postup
1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C a připravte si plech nebo zapékací formu, kterou vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Žloutky vyšlehejte s oběma druhy cukru do pěny. Vmíchejte mouku, kterou smíchejte s práškem do pečiva a solí.

3

Přidejte mléko a olej. Nakonec vyšlehejte bílky do pevného sněhu a vmíchejte je do žloutkové části těsta. Posypte rybízem a pečte 45 minut.

Rybízová bublanina 2 Foto: Rybízová bublanina; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama