Rybí vývar se zeleninou

Doba přípravy:
Rybí vývar se zeleninou Foto:
Rybí vývar se zeleninou
Foto: Hodně domácí

Proč připravovat rybí polévku pouze o Vánocích? Během roku ji můžete postupně obměňovat různými druhy jarní a letní zeleniny, houbami, doplňovat zavářkami apod. Dá se zjemnit smetanou, ochutit rajčaty, přidat můžete uvařenou červenou řepu a zavařit ji můžete například celestýnskými nudlemi.

Článek

Slepičí polévka se strouháním Foto:

20 receptů na zázračnou kuřecí polévku ze všech koutů světa

Kuřecí vývar je lék! To nám od dětství vštěpovaly maminky i babičky a všichni jsme měli šanci tuhle odvěkou pravdu potvrdit na vlastní kůži. Leze na vás chřipka? Máte...
Suroviny
rybí hlavy, odřezky, páteř po filetování, konec ocasu, mlíčí a jikry
cibule
nové koření
pepř celý i mletý
jarní cibulka
žampiony
přepuštěné máslo
sůl
šťáva z citronu
Postup
1

Všechny kousky ryby a hlavy vložte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byly ponořené.

2

Přidejte mrkev, kousek celeru, cibuli, nové koření, pepř, bobkový list a sůl.

3

Povařte cca 15–20 min. Nastrouhanou kořenovou zeleninu osmažte na másle, přidejte jarní cibulku i s natí, pokrájené žampiony, chvilku poduste a přilijte přecezený vývar.

4

Polévku zjemněte smetanou, opepřete, přidejte pár kapek citronové šťávy a nastrouhejte muškátový oříšek. Zeleninu můžete obměňovat a přidávat pórek, hrášek, květák, rajčata, kapustu atd.

5

Čistý vývar zamrazte a použijte jako základ na další polévku.

Rybí vývar se zeleninou 2 Foto: Rybí vývar se zeleninou; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká: "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama