Rybí polévka s fenyklem a fazolemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rybí polévka s fenyklem a fazolemi Foto:
Rybí polévka s fenyklem a fazolemi
Foto: isifa.com

Do této polévky můžete použít i borlotti fazolky s růžovou slupkou nebo bílé drobné fazole cannelinni či velké bílé máslové fazole.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
fenykl 1 menší hlavička
cibule šalotka, na plátky 2 ks
česnek, na plátky 1 stroužek
řapíkatý celer 2 řapíky
šafrán namočený ve 2 lžících vody 1 špetka
horký rybí nebo zeleninový vývar 900 ml
velké červené fazole v plechovce 300 g
filety z tresky nebo jiné bílé ryby nebo lososa 250 g
zralá rajčata 2 ks
petrželka na ozdobení
Postup
1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte fenykl nakrájený na plátky, šalotky, česnek a celer a opékejte na mírném ohni asi 5 minut. Přidejte bobkový list, šafrán i s vodou, ve které se namáčel, a vývar. Přiveďte do varu, přidejte fazole, přikryjte a na mírném ohni vařte 15–20 minut.

2

Přidejte rybu a rajčata a vařte 4–5 minut, aby se ryba nepřevařila příliš. Ochuťte a podávejte s petrželkou.

Rybí polévka s fenyklem a fazolemi Foto: isifa.com

Rybí polévka s fenyklem a fazolemi. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama