Rybí polévka

Doba přípravy:
Rybí polévka Foto:
Rybí polévka
Foto: Kitchen and the City

Čím víc budete mít jiker, tím lépe. Když jich neseženete tolik, máme pro vás tip od autorky receptu: na másle osmahněte hrubou krupici a jikry máte hned. Počítejte ovšem s tím, že polévka zhoustne. Tak všeho s mírou.

Suroviny
rybí hlavy 2 ks
skelety 2 ks
odřezky z kapra
cibule
jikry a mlíčí 2 kg
mrkev 4 ks
celer 1/2 ks
cibule
hladkolistá petržel
sůl
Postup
1

Hlavy zbavte očí (není to nic hezkého, já ty svoje u toho radši zavírám :)), žaber, vložte do mísy a přelejte vařící vodou z konvice. Horkou vodu nechte chvilku působit, pak hlavy zbavte slizu. Opláchněte pod tekoucí vodou, vložte do hrnce, přidejte skelety a odřezky, celou cibuli a sůl a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, odeberte pěnu a nechte pozvolna vařit 2–3 hodiny. Hotový vývar sceďte přes cedník, abyste v polévce neměli kosti. Hlavy a skelety oberte a vraťte do vývaru.

2

Jikry a mlíčí zbavte střívka a tuku (jestli tuk na mlíčí nepoznáte stejně jako kdysi já, tak zaručeně ho poznáte uvařený), opláchněte a vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Dávejte pozor a občas promíchejte, jikry i mlíčí se rády připalují. Odeberte pěnu a zvolna vařte půl hodiny.

3

Uvařené jikry a mlíčí vložte do rybího vývaru.

4

Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na julienne. Dejte povařit na 10 minut do polévky.

5

Hotovou polévku dochuťte solí a nasekanou petrželí a podávejte s krutony.

6

Polévky tentokrát budete mít kotel, toto je rozpis tak na 5 litrů.

Rybí polévka 2 Foto: Rybí polévka; foto: Kitchen and the City 

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama