Rybí paprikáš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rybí paprikáš Foto:
Rybí paprikáš
Foto: domácí kuchařka

Rybí paprikáš je recept inspirovaný maďarskou kuchyní. Až vám muž rybář donese úlovek, je to správná chvíle vyzkoušet tuto lahůdku.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rajčata 2–4 ks
filety z libovolné sladkovodní ryby 800 g
sádlo 1 lžíce
cibule 2 ks
paprika, červená a žlutá 2 ks
mletá sladká paprika 2 lžičky
sladká smetana 33% 100 ml
sůl
uvařené brambory
kopr nebo hladkolistá petržel
pálivá paprika k podávání
Postup
1

Nejdříve oloupejte rajčata. Na špičce je nařízněte do křížku a dejte je na 2 minuty spařit do vroucí vody. Spařená rajčata oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

2

Rybu vykostěte, maso pokrájejte na kostičky a pak ještě jednou prsty zkontrolujte, jestli v něm nezbyly nějaké kůstky.

3

Slaninu nakrájejte na kostičky a v kastrolu ji vyškvařte, a je-li třeba, přidejte trochu sádla. Přihoďte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte ji za občasného míchání zesklovatět. Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky a s mletou paprikou, rybou a rajčaty přidejte do kastrolu.

4

Směs osolte, pak ji zakryjte a bez podlévání duste pod pokličkou 10 minut. Občas promíchejte, ale jen lehce, aby se kousky ryb nerozpadly. Těsně před koncem dušení vmíchejte smetanu.

5

Podávejte s vařenými bramborami posypanými nasekaným koprem nebo hladkolistou petrželkou a kapkou smetany, případně, chcete-li, posypte pálivou paprikou.

Rybí paprikáš Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                                Foto: Karloína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama