Rybí krokety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rybí krokety Foto:
Rybí krokety
Foto: Sladkovodní kuchařka

Zkuste tentokrát nahradit klasické masové kuličky za rybí krokety. Příprava je jednoduchá a chuť báječná. Skvělé jako chuťovka na party nebo pohoštění pro děti...

Suroviny
vařené rybí maso 500 g
střední vařené brambory 2 ks
změklé máslo 100 g
vejce 2 ks
sekaná petrželka 1 lžička
sůl
Postup
1

Rybí maso umeleme, smícháme s nastrouhanými bramborami a změklým máslem. Přidáme vejce, petrželku a ochutíme solí. Promícháme a hustotu směsi případně upravíme přidáním trochy strouhanky.

2

Z rybí směsi tvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme na másle do růžova. Podáváme s skrojkem limetky nebo citronu.

Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní kuchařka

Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?

Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama