Rybí koláč s rösti

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rybí koláč s rösti Foto:
Rybí koláč s rösti
Foto: profimedia.cz

Rybí koláče se v Česku moc často nepřipravují a je to velká škoda. Připravené jsou za chvíli a můžete vybírat z mnoha a mnoha variant. Třeba jako v tomto receptu s chřestem a koprem.

Suroviny
velké brambory na pečení 4 ks
uzené filety z tresky 500 g
holandská omáčka 200 ml
chřest 100 g
čerstvý nasekaný kopr 1 lžíce
kapary 1 lžíce
máslo 30 g
sůl
mletý černý pepř
Postup
1

Do hrnce s vařící vodou dejte brambory, vodu opět přiveďte do varu a potom na mírném ohni vařte 10 minut. Nechte je dobře okapat.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Tresku, holandskou omáčku, nakrájený chřest, kopr a kapary dejte do koláčové formy.

3

Raději v gumových rukavicích (protože můžou být stále horké) brambory oloupejte. Nahrubo je nastrouhejte na struhadle.

4

Pomocí špachtle přemístěte kopečky brambor na rybí směsi. Na brambory poklaďte kousky másla a dobře ochuťte solí a pepřem.

5

Pečte 25 minut, až budou brambory zlaté a ryba s chřestem měkké.

Videa

reklama

reklama