Rybí karbanátky z tresky s opékaným mangem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rybí karbanátky z tresky s opékaným mangem Foto:
Rybí karbanátky z tresky s opékaným mangem
Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Tohle jídlo si prostě zamilujete, protože je neuvěřitelně lahodné a navíc zdravé. Nezapomeňte, že pokud použijete mražené filety, musíte je nechat před přípravou pokrmu rozmrznout.

Suroviny
filety z tresky 500 g
toastový chléb 2 plátky
smetana 100 ml
červená čerstvá chilli paprička 1 ks
koriandr 1 svazek
šťáva z 1 limetky
zázvor 30 g
vejce 1 ks
mango 1 ks
olej 2 lžíce
máslo 50 g
červený pepř 1 lžíce
malinový ocet 2 lžíce
sůl
Postup
1

Toastový chléb (bez okrajů) nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte smetanou. Chilli papričku zbavte jadérek a najemno ji nasekejte. Koriandr nasekejte nahrubo, zázvor oloupejte a prolisujte lisem na česnek.

2

Filety nakrájejte na kostičky a rozdrťte v kuchyňském robotu. Přidejte toastový chléb, vejce a žloutek a také kořenící přísady (chilli, koriandr, šťávu z limetky a zázvor). Promíchejte a vytvarujte osm karbanátků, které dejte na 30 minut do chladničky.

3

V mezičase oloupejte velké zralé mango, dužinu uvolněte od pecky a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte olej a 20 g másla a rybí karbanátky z každé strany 5 minut dozlatova opékejte. Mango opečte na zbývajícím másle na druhé pánvi, ochuťte červeným pepřem a octem a rozložte na talíře, na něj položte rybí karbanátky a podávejte.

4

Použijete-li mražené filety, musíte je nechat před přípravou pokrmu rozmrznout.

Mořská nejen kuchařka, Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék je věnována mořským produktům. Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit?

V knize najdete mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, ale i mnoho důležitých informací a receptů. Určitě oceníte i podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama