Rybí karbanátky s křenovou tatarkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Rybí karbanátky s křenovou tatarkou Foto:
Rybí karbanátky s křenovou tatarkou
Foto: profimedia.cz

Že se karbanátky dělají jen z mletého masa? Omyl. Můžete si připravit i rybí variantu a k tomu skvělou domácí křenovou tatarku. Věřte, že se po téhle dobrotě jen zapráší.

Suroviny
treska 550 g
rozšťouchané brambory 450 g
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
pažitka 2 lžíce
cibulka 4 ks
hladká mouka 2 lžíce
vejce 2 ks
strouhanka z bílého chleba 150 g
řepkový nebo slunečnicový olej
Na tatarku:
majonéza 4 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
křenová omáčka 1 lžíce
šalotka 1 ks
kapary 1 lžíce
petrželka 1 lžíce
plátky citronu na dekoraci
Postup
1

Rybu dejte do většího hrnce a zalijte ji vodou. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 3–4 minuty. Vypněte oheň a nechte další 3–4 rybu pošírovat, dokud nebude úplně uvařená a nezačne se rozpadat na šupinky. Rybu nechte dobře odkapat.

2

Smíchejte rybu s bramborami, citronovou kůrou a šťávou, pažitkou a cibulkou a ochuťte solí a pepřem. Směs rozdělte na 12 dílů, ze kterých vytvarujte karbanátky.

3

Promíchejte mouku se solí a pepřem. Každý karbanátek obalte v mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Pokud máte trochu času, dejte je před smažením vychladit do lednice.

4

Tatarka: Všechny ingredience smíchejte a dochuťte solí a pepřem. Směs dejte do misky a ozdobte plátky ze čtvrtek citronů.

5

Rozehřejte na pánvi vyšší vrstvu oleje a opečte na něm karbanátky v 2–3 várkách 4–5 minut po každé straně, dokud nebudou křupavé, zlatavé a dobře prohřáté. Ihned podávejte s tatarkou.

Rybí karbanátky s křenovou tatarkou Foto:

Rybí karbanátky s křenovou tatarkou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama