Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem Foto:
Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem
Foto: Vlado Kníž

Blíží se léto, je čas odlehčit našim jídelníčkům. Ryba se zeleninou je zdravá a na trhu můžeme sehnat spoustu druhů. Zkuste netradiční variantu podle šéfa Zdeňka.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
ryba svatého Petra
česnek 1 stroužek
tymián
rozmarýn
petrželka
citronová šťáva
sůl
Postup
1

Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.

2

Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.

3

Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.

4

Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.

Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem Foto: Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem, Foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama