Ryba grilovaná v ananasu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Ryba grilovaná v ananasu  Foto:
Ryba grilovaná v ananasu
Foto: Marek Kučera

Ananasová šťáva dodá rybám zajímavou kouřovou příchuť, kterou grilování ještě zvýrazní. Zcela postačí ta, která se vylouhuje z kůry čerstvého plodu, jež navíc poslouží i jako grilovací nádobí – geniální.

Článek

Parmice plněné pomerančem a bobkovým listem Foto:

20 fantastických receptů z mořských ryb

Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Suroviny
čerstvý ananas (budete potřebovat 4 kusy kůry, dužinu využijte viz tip) 1 ks
tučnější čerstvá ryba (makrela, treska), kuchyňsky upravená a rozpůlená 1 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Rozehřejte gril. Z ananasu opatrně odkrojte kůru tak, aby měla přibližně stejnou velikost, jako rozpůlená ryba. Tu osolte a opepřete a položte na jeden kus kůry. Druhým kusem rybu přikryjte a svažte vše dohromady kuchyňským provázkem.

2

Balíčky položte na gril a opékejte z každé strany asi 12 až 15 minut, záleží to na velikosti ryby a síle kůry. Jakmile ale maso ryby získá mléčnou barvu, je propečené.

PRIMA TIP: Dužinu ananasu můžete hned využít na salsu k rybě, ale ananas je skvělý i grilovaný – plátky s vykrojeným středem posypte hrubým přírodním cukrem a grilujte za potírání rozpuštěným máslem, smíchaným s trochou rumu nebo ovocné šťávy.

Dále můžete rybu před zabalením potřít marinádou ze sójové omáčky a cukru (½ lžičky cukru na 2 lžíce sójové omáčky).

Ryba grilovaná v ananasu  Foto: Ryba grilovaná v ananasu; foto: Marek Kučera

Videa

reklama

reklama