Růžičková kapusta s žampiony a vejci

Doba přípravy:
Růžičková kapusta s žampiony a vejci Foto:
Růžičková kapusta s žampiony a vejci
Foto: Češka z Česka

Růžičková kapusta je košťálová zelenina, kterou koupíte většinou bez košťálu, pouze malé roztomilé kuličky - růžičky. Kupujte pevné, zelené a zavřené kusy. V lednici vám vydrží několik dní a jejich příprava je jednoduchá. Zkuste třeba tento recept, růžičkovou kapustu s žampiony a vejci.

Článek

Plněné kapustové listy  Foto:

18 báječných receptů z kapusty a kadeřávku

Kapusta patří v Čechách mezi tradiční podzimní suroviny. Ať už si vyberete klasickou hlávkovou kapustu, nebo vynikajicí kadeřávek, snadno je proměníte ve výtečná hřejivá...
Suroviny
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
žampiony 250 g
česnek 2 stroužky
sůl, pepř
Postup
1

Na oleji osmahněte dozlatova nakrájenou cibulku spolu se žampiony.

2

Přidejte na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchněte ve vroucí vodou a nechte okapat. Opékejte 5 min, dokud kapusta nezměkne.

3

Když je kapusta měkká, přidejte prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořte důlek a rozklepněte do něj vajíčka podle počtu porcí, osolte a opepřete.

TIP: Pokud máte rádi vejce tužší konzistence, přikryjte pánvičku pokličkou.

Růžičková kapusta s žampiony a vejci 2 Foto: Růžičková kapusta s žampiony a vejci: Češka z Česka

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Videa

reklama

reklama