Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou Foto:
Růžičková kapusta s medovou chilli omáčkou
Foto: Kuchařinka.cz

Růžičkovou kapustičku buď milujete, nebo nesnášíte... Ale pozor, nenávist k této zelenině má většinou na svědomí školní jídelna a ujišťujeme vás, že je věčná škoda nedat této fantastické surovině novou šanci. Třeba s tímto receptem je úspěch téměř zaručen! Že by nová láska?

Suroviny
růžičková kapustička 1 velké balení
med 3 lžíce
sezamový olej 1 lžíce
čerstvé chilli papričky podle chuti
třtinový cukr 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
trochu vody
Postup
1

Rozpalte troubu na 180–200 stupňů. Chcete, aby kapustičky měly trochu opečenou krustičku, takže na teplotě rozhodně nešetřete.

2

Zatímco se trouba pěkně rozžhavuje, všechny kapustičky klasicky opracujte, tzn. nakrájejte je napůl, omyjte, očistěte od špinavých lístků.

3

Ve větší misce (takové, do které se pak vejdou i všechny ty kapustičkové půlky) namíchejte sójovou omáčku, med (dvě lžíce, jednu si nechte nakonec) a olej.

4

Všechno promíchejte a pak v tom pěkně obalte kapustičky, srovnejte je do zapékací misky rozkrojenou částí nahoru a dejte do trouby.

5

Než se opečou, tak si připravte sladkou chilli omáčku. Chilli pastu nebo nasekané chilli papričky dejte do menšího rendlíčku. Zalijte asi 1 dl vody, zasypte třtinovým cukrem a dejte vařit. A vařte, dokud celá směs úplně nezhoustne a nevytvoří se jakýsi chilli rozvar. Ten pak smíchejte z 1 lžící medu.

6

Jakmile budou kapustičky dopečené, vyndejte je z trouby a ještě horké je zalijte chilli omáčkou s medem. Můžete ještě dosolit nebo dopepřit, to už je na vás. Podávejte jako ideální přílohu ke steaku nebo jen jako výborný snack.

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a moje láska k jídlu mě dovedla až k tomu založit si blog, který je odrazem všechno co miluji. Mojí rodinu, svojí práci food-fotografa a vaření.

Každé nové jídlo, které sdílím se svými čtenáři mě posouvá dál a dál. A tak vařím, peču a griluji to na co máme zrovna chuť my s manželem nebo naše dvě děti. Základem mých receptů jsou kvalitní suroviny a jednoduché postupy. I přes to kolik času trávím v kuchyni nebo u jídla, pořád si myslím, že nejdůležitější je hlavně se z toho jídla nezbláznit a brát to všechno tak trochu s nadhledem.

Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama