Rustikální bageta

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 bagety
Rustikální bageta Foto:
Rustikální bageta
Foto: Gurmet

Tyhle křupavé bagety nejsou suché a díky přídavku brambor vydrží déle vláčné.

Suroviny
uvařené nastrouhané brambory 50 g
jemná pšeničná bílá hladká mouka 500 g + na poprášení
sůl 15 g
sušené droždí 7 g
olivový olej 4 lžíce
Postup
1

Všechny suroviny a 225 ml vlažné vody propracujte na hladké těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut.

2

Pak ho vytvarujte do dvou dlouhých válečků, do kterých udělejte zářezy, poprašte je moukou a nechte ještě přibližně 50 minut kynout. Pečte prvních 10 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 230 °C, pak teplotu snižte na 180 °C a pečte ještě přibližně 20 minut.

Gurmet - únor 2014

Gurmet - Vaše škola vaření

Únor je měsíc masopustu a svátku svatého Valentýna. Obě tato témata najdete samozřejmě také v únorovém Gurmetu. Hledejte tu inspiraci na lákavé a syté masopustní pochoutky – od zabijačkového guláše až po slaďoučké koblihy i zamilované valentýnské menu pro dva! Kromě toho v tomto čísle startuje letošní projekt nazvaný „Gurmet kolem světa“. První zemí, jejíž gastronomie se jako červená nit prolíná celým časopisem, je exotické Japonsko.

Kromě toho se můžete těšit také na lákavé recepty z čokolády, domácí pečivo včetně chleba i na pochutiny, ve kterých hrají klíčovou roli citrony, které jsou nyní ve vrcholové kondici. Přesvědčíte se, že kapusta nejen krásně vypadá, ale ještě lépe chutná, a že řízek není jen českou specialitou. Zjistíte, co to je tzv. synergický efekt některých surovin a jak se jeho blahodárné účinky mohou projevit na vaší kondici. Dobrou chuť!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Článek

Voní a chutná? Foto: thinkstock.com

Jak vybrat: Nejlepší houstičku a chleba! SERIÁL

Vzhled pečiva bohužel o jeho složení nevypovídá. Nenechte se napálit!

Videa

reklama

reklama