Rumpsteak s medovou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rumpsteak s medovou krustou Foto:
Rumpsteak s medovou krustou
Foto: Gurmet

Kvalitní maso je to nejlepší, co může být. Chuť křehkého a šťavnatého masa sladce korunuje med.

Suroviny
rumpsteak 500 g
Marináda:
med 50 g
mleté ořechy 3 lžíce
drcené chilli koření 1 lžička
šťáva z 1/2 limetky
kůra z 1 limety
nasekaná petrželka a koriandr po 1 lžíci
sůl
Postup
1

Maso (nejlépe v bio kvalitě) potřete směsí připravenou ze všech uvedených surovin a nechte ho asi 2 hodiny marinovat v lednici.

2

Zprudka ho pak opékejte na pánvi, z každé strany asi jednu a půl minuty, záleží však na výšce steaku (maso by mělo zůstat uprostřed růžové).

3

Steak podávejte například s opečenými cuketami a bramborami, ale také se salátem podle následujícího receptu.

Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - duben 2014

V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.

Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama