Rukolová polévka s kozím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rukolová polévka s kozím sýrem Foto:
Rukolová polévka s kozím sýrem
Foto: archiv Gurmet

V této polévce se snoubí výrazná chuť rukoly a kozího sýra. Stačí pak už jen přidat pár surovin a máte netradiční polévku hotovou.

Suroviny
rukola 1 balení
cibule 1 ks
brambora 1–2 ks
slanina 60 g
horká voda nebo zeleninový vývar 1 l
kozí sýr 1 balení
sůl
Postup
1

Rukolu omyjte, nechte na cedníku okapat a pak ji nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na nudličky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a nechte v hrnci rozpustit. Přisypte cibuli a za stálého míchání ji osmahněte do světle žluté barvy. Přidejte nastrouhané brambory, lehce je orestujte, zalijte 1 litrem horké vody nebo zeleninového vývaru a osolte. Vařte 5 minut, přidejte nakrájenou rukolu a vařte dalších 5 minut.

3

Polévku rozmixujte ponorným mixérem. Okořeňte ji čerstvě namletým pepřem a na talířích ozdobte kozím sýrem.

4

Prima tip: Kozí sýr můžete nahradit brynzou, tedy ovčím sýrem. Pokud chuťově výrazným sýrům neholdujete, použijte jemnější žervé nebo lučinu.

Rukolová polévka s kozím sýrem Foto: archiv Gurmet

Rukolová polévka s kozím sýrem. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Máte rádi rukolu? Vyzkoušejte i další recepty:

Recept

Bramborový salát s chřestem a rukolou Foto: isifa.com

Bramborový salát s chřestem a rukolou

Lahodný salát v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a brambor s výraznými akcenty v podobě kaparů, ančoviček a rukoly. Dejte si ho jako lehký oběd nebo ho servírujte jako ...

Recept

Fazolový salát s rukolou Foto: isifa.com

Fazolový salát s rukolou

Téměř bezpracný fazolový salát se skvěle hodí například na garden party nebo si ho zabalte sebou na piknik. Skvělý je samostný, jen s pečivem, ale hodí se i ke grilovanému ...

Recept

Špagety s rajčátky a fetou Foto: isifa.com

Špagety s cherry rajčátky, fetou a rukolou

Výrazná chuť fety a česneku se skloubí se sladkostí rajčátek a štiplavou chutí rukoly. Skvělá směs na špagety, gnocchi, ale i na tousty.

Videa

reklama

reklama