Rozmarýnový chléb

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 chléb
Rozmarýnový chléb Foto:
Rozmarýnový chléb
Foto: isifa.com

Domácí pečivo chutná prostě nejlépe. Tentokrát pro vás máme voňavý rozmarýnový chléb, který si jistě zamilujete.

Suroviny
bílá chlebová mouka 280 g
sušené droždí 10 g
cukr 1 lžička
sůl 1/2 lžičky
sušený rozmarýn 1 lžíce
teplá voda 1/2 hrnku
olivový olej 1/4 hrnku
mořská sůl 1 lžíce
čerstvý rozmarýn, nahrubo nasekaný 1/4 hrnku
Postup
1

Do velké mísy nasypte všechny suché ingredience kromě rozmarýnu, dobře vše promíchejte, potom udělejte veprostřed hluboký důlek a do něj dejte sušený rozmarýn, vodu a olej. Jemně promíchávejte, až se začne utvářet těsto.

2

Těsto dejte na pomoučenou plochu a hněťte, dokud nebude hladké. Pak je přendejte do naolejované mísy, přikryjte fólií a nechte je stát 30 minut, nebo dokud nenakyne do dvojnásobné velikosti.

3

Předehřejte troubu na 200°C. Znovu těsto rozválejte a vytvarujte z něj dlouhý válec, potom oba konce spojte, aby se vytvořil kruhový tvar, přeložte na pečící plech, vyložený pečícím papírem, potřete olejem, posypte solí a čerstvým rozmarýnem. Nechte těsto stát dalších 30 minut. Pečte 25 minut, pak chléb vyjměte a nechte vystydnout.

4

Při podávání: Nalámejte chleba na kusy a podávejte s ricottou.

Videa

reklama

reklama