Roláda s ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Roláda s ovocem Foto:
Roláda s ovocem
Foto: archiv Gurmet

Od teď vám nehrozí, že vaši domácnost přepadne návštěva, které nebudete moci nabídnout ke kávě nic víc než jen pár sušenek. Dokonce ani nemusíte mít doma mouku a vykouzlíte moučník za pár minut.

Suroviny
vejce 5 ks
namleté lískové oříšky + trocha na posypání pečicího papíru 80 g
máslo na vymazání pečicího papíru
Náplň:
smetana ke šlehání 30% 250 ml
čerstvé ovoce (jahody, banány, mandarinky, borůvky apod.)
Postup
1

Rozehřejte troubu na 180 °C v dostatečném předstihu. Vyšlehejte žloutky s cukrem, dokud nezesvětlají, a přidejte do nich ořechy. Ve vedlejší misce ušlehejte z bílků tuhý sníh. Obojí opatrně spojte dohromady.

2

Nalijte ihned na plech pokrytý vymazaným a ořechy posypaným pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte maximálně 10 minut. Po vytažení z trouby stočte upečené těsto i s papírem do ruličky a nechte vychladnout.

3

NÁPLŇ: Než roláda vychladne, ušlehejte smetanu dotuha. Potřete jí vychladlý upečený plát, poklaďte ho ovocem a znova, tentokrát už bez papíru, srolujte.

4

Roládu zabalte do fólie nebo použitého pečicího papíru a nechte v lednici ztuhnout. Podávejte nakrájenou na řezy.

5

Prima tip: V horkých dnech může roláda přijít k duhu místo zmrzliny. Nebojte se uskladnit ji v mrazáku.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama