Roastbeef

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Roastbeef Foto:
Roastbeef
Foto: šéfe!

Na dobrý roastbeef potřebujete především dobré maso, pokud možno stařené, které se vám odmění neuvěřitelnou šťavnatostí a křehkostí. Nesmíte ho ovšem propéct příliš. K tomu vám pomůže zapichovací teploměr. Pokud máte rádi steaky, tuhle hračičku si domů určitě pořiďte!

Suroviny
vysoký roštěnec 750 g
hořčice 180 g
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Hovězí maso očistěte a vrchní část blány nařežte na kostičky. V pekáčku smíchejte olej s hořčicí a maso v něm marinujte nejméně 24 hodin. Jakmile vyndáte maso z lednice, nechte ho odpočinout, osolte, opepřete a ze všech stran zprudka opečte.

2

Maso uložte do pekáče a pečte ho v předehřáté troubě při teplotě 150 °C. Střed masa by měl dosáhnout teploty 45–55 °C. Správnou teplotu masa zjistíte pomocí vpichovacího teploměru.

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Videa

reklama

reklama