Rizoto z pečených paprik s mozzarellou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Risotto z pečených paprik s mozzarellou Foto:
Risotto z pečených paprik s mozzarellou
Foto: Miluji svůj život

Italská rizota jsou oblíbená především díky krémové konzistenci – chuť jim dodává především voňavý vývar, ale také kvalitní víno a porce másla. Něčemu takovému opravdu neodoláte! :)

Článek

20 neodolatelných receptů na rizoto   Foto:

20 neodolatelných receptů na rizoto

Rýže je jedna z nejrozšířenějších plodin na světě. Asijská kuchyně se bez ní neobejde, ale i v Evropě patří mezi tradiční suroviny. Španělská paella a italské krémové...

Suroviny
italská rýže na rizoto (kulatozrnná arborio, carnaroli nebo vialone nano) 250 g
česnek 2 stroužky
střední cibule 1 ks
máslo 15 g + 15 g (na zjemnění rizota)
kvalitní bílé suché víno 1 dcl
zeleninový vývar 500 ml
sůl, čerstvě mletý pepř
najemno nastrouhaný parmazán dle chuti
menší červené papriky 5 ks
hrst solených pražených kešu oříšků
bazalka, petrželka nebo řeřicha na ozdobu
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Papriky omyjte, dejte do zapékací mísy a dejte do trouby.

3

Pečte až do částečného zčernání cca 20 minut.

4

Poté papriky přendejte do jiné chladné misky a vložte do igelitového sáčku nebo ji překryjte potravinovou fólií, aby se papriky zapařily. Nechte je tam do vychladnutí.

5

Hotové papriky stáhněte ze slupky, zbavte semínek a buď papriky nakrájejte nadrobno, nebo je rozmixujte s trochou olivového oleje do pyré.

6

Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte obojí nadrobno.

7

V pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje a orestujte cibuli a česnek dosklovata.

8

Poté přidejte rýži, kterou také orestujte, přilijte víno a nechte ho odpařit.

9

Rýži zalijte vývarem vždy tak, aby byla pouze ponořená. Vývar přilévejte postupně vždy, když se tekutina z rýže vypaří.

10

Dochuťte solí, pepřem a vařte do změknutí, až bude rýže takzvaně na skus.

11

Ve chvíli, kdy je rýže uvařená na skus, přidejte máslo a nakrájené papriky nebo paprikové pyré. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán.

12

Kešu oříšky nasucho opražte a nasekejte nadrobno. Mozzarellu natrhejte na kousky. Rizoto podávejte s bylinkami, mozzarellou a kešu oříšky.

Risotto z pečených paprik s mozzarellou Foto: Rizoto z pečených paprik s mozzarellou; foto: Miluji svůj život

Miluji svůj život...

Miluji svůj život Foto:

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o těhotenství a nadcházejícím mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Videa

reklama

reklama