Rizoto s krevetami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rizoto s krevetami Foto:
Rizoto s krevetami
Foto: profimedia.cz

Tohle voňavé rizoto má skvělou krémovou texturu, a přitom jí kraluje nerozvařená rýže, do které je radost se zakousnout :). Jestli chcete, můžete použít místo syrových krevet vařené – jednoduše je prohřejete před podáváním.

Suroviny
trochu rostlinného oleje
cibule 1 ks
mladý pórek 4 ks
rýže na rizoto 250 g
horký vývar 900 ml
tygří krevety 400 g
mražený hrášek 115 g
čerstvě nastrouhaný parmazán 40 g
Postup
1

Do pánve se silným dnem nalijte trochu oleje. Přidejte cibuli a pórek a restujte na střední teplotě, dokud nebudou měkké a průhledné, ale nezačnou hnědnout.

2

Přidejte rýži a vařte 3 minuty za stálého míchání, aby se všechna rýžová zrnka obalila a začala prosvítat.

3

Nalijte na rýži naběračku horkého vývaru, zamíchejte a trochu zvyšte teplotu, aby rizoto jemně pobublávalo. Míchejte, dokud se první várka vývaru neabsorbuje. Pokračujte stejným způsobem, promíchávejte a přilévejte postupně vývar, dokud nebude rýže skoro měkká, ale stále „al dente“ neboli pevná na skus.

4

Do rýže přidejte krevety a hrášek a vše promíchejte. Zvyšte teplotu a vařte dalších asi 5 minut, dokud nebudou krevety uvařené, tedy jasně růžové. Rizoto by si mělo zachovat vlhkou krémovou konzistenci, takže v případě potřeby přilijte na závěr ještě trochu vývaru.

5

Sundejte s ohně, vmíchejte parmazán a hned podávejte.

Videa

reklama

reklama