Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou Foto:
Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou
Foto: isifa.com

Klasické italské rizoto je již v Česku známé. Tentokrát pro vás máme variantu se sherry, kozím sýrem a pečenými červenými paprikami. A věřte, že si tuhle lahůdku zamilujete.

Suroviny
červená paprika, rozpůlená a zbavená semínek 2 ks
olivový olej 2 lžíce
máslo 1 hrudka
cibule, oloupaná a nasekaná 1 ks
rýže na rizoto 350 g
sladké sherry 4 lžíce
horký zeleninový vývar 1,5 l
válcovitý kozí sýr 100–130 g
12bylinná sůl (Sonnentor)
čerstvě namletý černý pepř
petrželka, nasekaná
Postup
1

Položte přepůlené papriky pod gril slupkou nahoru a grilujte na střední teplotu, dokud se slupka nezačne připalovat. Potom dejte papriky do plastikového sáčku a nechte je v něm vystydnout. Po vychladnutí stáhněte z paprik slupky a dužinu nasekejte.

2

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a na střední teplotě restujte 5–7 minut, až bude měkká a dosklovata, ale nesmí zhnědnout.

3

Přidejte do hrnce rýži, dobře ji míchejte a restujte asi 1–2 minuty, až budou všechna zrnka obalená tukem a jakoby zprůsvitní, potom vmíchejte sherry. Míchejte, dokud se většina tekutiny neodpaří.

4

Postupně přilévejte vývar, každé přilití dobře vmíchejte a počkejte dokud se vývar nevsákne do rýže. S přiléváním vývaru pokračujte, dokud nebude rýže měkká tak akorát.

5

Nařezejte 4 plátky sýra a zbytek nasekejte na kousky, které vmíchejte do rizota, a přidejte také papriku, sůl a pepř. Nandejte rizoto na talíře, na každý nahoru položte kolečko kozího sýra, na které před podáváním namelte trochu pepře. Ozdobte nasekanou petrželkou.

Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou Foto: isifa.com

Rizoto s kozím sýrem a červenou paprikou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama