Rizoto s hráškem a chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rizoto s hráškem a chřestem Foto:
Rizoto s hráškem a chřestem
Foto: Knorr

Užijte si jaro v jeho nejlepší podobě. Křupavý hrášek a lahodný čerstvý chřest skvěle pasují ke krémové konzistenci italského rizota. Jednoduché, syté a především neodolatelné jídlo, které se hodí i pro romantické chvilky ve dvou.

Suroviny
kulatozrnná rýže na rizoto 350 g
velká cibule 1 ks
Knorr Bohatý bujón Zeleninový 1 kalíšek
voda 800 ml
zelený hrášek 500 g
plátky parmezánu 30 g
strouhaný parmezán 60 g
zelený nebo bílý chřest
Postup
1

Připravte vývar z Knorr Bohatý bujón Zeleninový. Do vařícího se bujónu vhoďte hrášek, vařte dokud nezměkne.

2

Hrášek vyndejte, půlku rozmixujte, bujón ponechte.

3

Na rozpáleném oleji v pánvi krátce orestujte pokrájený chřest.

4

Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte rýži, zamíchejte, chvíli smažte.

5

Do hrnce začněte přidávat horký bujón. Přidávejte ho po naběračkách a míchejte, dokud se nevstřebá. Až rýže změkne, přestaňte přidávat bujón.

6

Přidejte nastrouhaný parmezán, pepř, orestovaný chřest, hrachovou kaši a hrášek vcelku, zamíchejte. Pro vylepšení chuti můžete vmíchat navíc oříšek másla.

7

Sundejte hrnec z ohně a minutu nechejte obsah pod pokličkou dojít.

8

Rizoto nandejte na teplé talíře a posypte plátky parmezánu.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama