Řízky v sýrovém těstíčku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Řízky v sýrovém těstíčku Foto:
Řízky v sýrovém těstíčku
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Pokud milujete smažené řízky, tento rozhodně musíte vyzkoušet! K tomu stačí už jen třeba rajčatový salát nebo pár brambor a oběd je na světě. ;)

Suroviny
řízky (výběr masa je na vás) 4 ks
sůl, pepř
Těstíčko:
tvrdý sýr, nahrubo nastrouhaný 150 g
vejce 2 ks
majonéza 2 lžíce
hořčice, např. dijonská 1 lžíce
solamyl 2 lžíce
česnek 3 stroužky
cibule 1/2 ks
trochu mleté sladké papriky
sůl
čerstvý nebo mražený libeček (volitelné)
Postup
1

Maso klasicky naklepejte, osolte a opepřete. V misce promíchejte důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolte a okořeňte paprikou.

2

Do této směsi naložte řízky, pořádně na ně směs navršte a nechte alespoň hodinu odpočívat.

3

Pak řízky pozvolna smažte na oleji, směs z misky lžící nabírejte a před obrácením na řízky ještě rozetřete.

4

Smažte dozlatova a opravdu pozvolna. Přebytečný tuk odsajte papírovými utěrkami.

Řízky v sýrovém těstíčku 2 Foto: Řízky v sýrovém těstíčku; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama