Řízky naruby zapečené s cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Řízky naruby zapečené s cibulí  Foto:
Řízky naruby zapečené s cibulí
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Nic proti klasice, ale tyto obrácené řízky mají taky něco do sebe. Díky tomu, že se dopékají v troubě, nejsou tolik tučné a zůstanou šťavnaté. A pečená cibule jim dodá neskutečný šmrnc.

Suroviny
řízky (vepřové nebo kuřecí) 4 ks
vejce 2 ks
cibule 2 ks
mletý sušený česnek
sůl
Postup
1

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Obalíme nejprve ve strouhance, hodně ji do masa vmáčkneme, třeba i plochou stranou paličky. Poté protáhneme osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka. Ihned klademe na pánev s rozehřátým olejem a opečeme z obou stran.

2

Maso vyjmeme a na stejné pánvi orestjeme na proužky nakrájené cibule. Cibuli přendáme do pekáčku, na ni rozprostřeme maso, na maso dáme kousky másla, podlijeme několika lžícemi vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 25 minut. Výpekem můžeme přelévat maso.

Řízky naruby zapečené s cibulí  Foto: Řízky naruby zapečené s cibulí, foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama