Rizoto z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Risotto z červené řepy Foto:
Risotto z červené řepy
Foto: KitchenStory.cz

K přípravě pravého rizota stačí mít Arborio rýži, kvalitní dobré víno a domácí vývar. Pak už můžete popustit uzdu fantazii, vymýšlet a kouzlit…

Suroviny
rýže Arborio 400 g
menší červená cibule 1 ks
červená řepa 2 ks
suché červené víno dcl
vývar 1 l
parmazán 50 g
tymián
máslo 1 lžíce
sůl
Postup
1

Na kapce olivového oleje nechte zpěnit na jemno nakrájenou červenou cibuli, ke které přidejte tenké proužky syrové červené řepy. Není nutné řepu s cibulí nijak extra dlouho restovat, takže přidejte rýži a nechte ji chvíli na pánvi, dokud nezačne jemně syčet. To je znamení k tomu, abyste přidali deci suchého červeného vína, které nechte téměř odpařit. Pokud si člověk není jistý, jaké červené víno použít, máme jednu radu za všechny peníze. Pokud se nebojíte si víno nalít do sklenky sami pro sebe a s chutí ho vypijete, je to to pravé i na vaření.

2

Jakmile z vína na pánvi téměř nic nezůstane, je čas na vývar, který musíte postupně přilévat, dokud nebude rýže uvařená. Na pánvi musí být pořád tekutina, aby rizoto nebylo suché! V tomto bodě je ideální použít trochu soli. Záleží také, jak výrazný a dochucený máte vývar.

3

Jakmile máte pocit, že je rýže tak akorát, přidejte k ní parmazán. Tady už není potřeba nijak extra přitápět pod kotlem, tedy pokud máte parmezán na hoblinky. Měl by se celý rozpustit. Pak přijde na řadu máslo a tymián. Rozhodně nezapomeňte ochutnat, jestli není potřeba přidat trošku více soli nebo pepře.

Risotto z červené řepy Foto:

Risotto z červené řepy Foto:

Rizoto z červené řepy, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama