Rizoto s pečenými rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rizoto s pečenými rajčaty Foto:
Rizoto s pečenými rajčaty
Foto: isifa.com

Pravé italské rizoto se vyznačuje tzv. mazlavou konzistencí. Základem je kvalitní rýže a víno. Pak už stačí jen pár čerstvých surovin a zázrak je na světě.

Suroviny
datlová cherry rajčátky 500 g
sůl
cukr 1 lžička
zeleninový vývar 4 hrnky
bílé víno 1 hrnek
cibule 1 ks
rýže na rizoto 500 g
nastrouhaný parmazán 125 g
hobliny parmazánu na ozdobení
čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
1

Na pekáč dejte rajčata, pokapejte je olivovým olejem a shrňte je k sobě. Ochuťte solí, pepřem a cukrem. Dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 30 minut.

2

Ohřejte vývar společně s vínem a udržujte směs na mírném ohni teplou.

3

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, až bude lesklá. Přidejte rýži a restujte asi 1 minutu, až bude průhledná.

4

Přidejte hrnek vývaru a míchejte rýži, dokud se všechna tekutina neabsorbuje. To opakujte, dokud nebude všechna tekutina spotřebována a rýže bude měkká, ale ne rozbředlá.

5

Přidejte nastrouhaný parmazán a důkladně ho do rizota vmíchejte. Ochuťte solí a pepřem.

6

Když budou rajčata upečená, vmíchejte ¾ do rizota a zbylou ¼ nechte na dokončení.

7

Ozdobte zbylými rajčaty, hoblinami z parmazánu a bazalkovými lístky.

Risotto s pečenými rajčaty Foto:

Rizoto s pečenými rajčaty                                                                                   Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama