Rizoto s lososem a vodkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rizoto s lososem a vodkou Foto:
Rizoto s lososem a vodkou
Foto: Výpečky.com

Netradiční spojení chutí v tradičním italském rizotu pro vás připravila Tereza z food blogu Výpečky.com.

Suroviny
máslo 3 plátky
cibule 1 ks
řapíkatý celer 1/2 stonku
čerstvý losos 200 g
kulatozrnná rýže na rizoto 4 hrsti
vodka 1 panák
šlehačka 1/2 sklenky
vývar 1 litr
čerstvě strouhaný parmezán
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Do většího kastrolu dejte máslo a nadrobno nakrájenou cibuli s řapíkatým celerem. Vše osmahněte dosklovata. Pak přidejte lososa nakrájeného na menší kousky a rychle osmahněte.

2

Do hrnce přidejte propláchnutou rýži a orestujte ji, aby se všechna zrnka obalila máslem. Zalijte vodkou, promíchejte a počkejte, až se tekutina vsákne do rýže.

3

Postupně přidávejte po naběračkách horký vývar a občas promíchejte. Ve chvíli, kdy bude rýže uvařená al dente, tedy ne úplně doměkka, přidejte lžíci másla, opepřete a zalijte šlehačkou. Jemně promíchejte a nechte pod pokličkou 3 minuty odpočívat, aby se chutě propojily. Při servírování zasypte rizoto strouhaným parmezánem.

Výpečky.com, Foto:

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

 

Videa

reklama

reklama