Risotto Nero

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Risotto Nero Foto:
Risotto Nero
Foto: All

Černé rizoto? Proč ne. Stačí přidat sépiový inkoust a netradiční variantu rizoto máte na světě.

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kulatozrnná rýže na rizoto
šalotka
kalamáry
bílý vinný ocet 1 dcl
rajčata
zeleninový vývar
sépiový inkoust 1 sáček
oregano
sůl
Postup
1

V kastrůlku si rozehřejte olivový olej a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. Pokrájejte očistěné kalamáry a přidejte je k šalotce. Opepřete, osolte a nechte krátce orestovat, dokud kalamáry nezbělají. Potom přisypte propláchnutou rýži a nechte ji mírně obalit olejem. Zalijte asi 1 dcl bílého vína a poté přidejte pár nakrájených rajčat. Když se víno odpaří, přilijte naběračku teplého zeleninového vývaru. Zmírněte var, přidejte nakrájené bazalkové listy a vmíchejte sépiový inkoust. Průběžně přilévejte další teplý vývar, dokud rýže není “al dente”.

2

Na pánvičce mezitím zvlášť orestujte tři rozpůlená rajčátka, chapadla kalamár a čerstvé listy oregana. Opepřete a osolte.

3

Do hotové rýže přimíchejte kousek másla, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Nandejte na talíř a ozdobte orestovanými rajčaty, kalamáry a oreganem.

Risotto Nero Foto:

Risotto Nero Foto:

Risotto Nero

Videa

reklama

reklama