Risotto Con Zucchine

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Risotto Con Zucchine Foto:
Risotto Con Zucchine
Foto: All

Krémové rizoto servírované na květech cukety a bohatě sypané sýrem Grana padano umí dokonale zvednout náladu. Hladivá struktura se svěžím křupavým akcentem v podobě cukety vám vylepší den.

Suroviny
velká cibule 1 ks
cuketa s květy 300 g
rýže carnaroli 500 g
horký vývar 1,5 l
sůl 1 špetka
máslo 125 g
sýr grana padano na posypání
Postup
1

Na másle zpěníme nasekanou cibulku, přidáme rýži, necháme ji lehce zesklovatět a zalijeme naběračkou vývaru. Cuketky nakrájíme na kostičky a přihodíme do hrnce. Postupně přiléváme po naběračkách vývar a rizoto mícháme, dokud není rýže uvařená al dente na skus.

2

Nakonec přidáme nakrájené cuketové květy, promícháme, dochutíme solí a stáhneme z ohně. Vmícháme kousek másla a půlku nastrouhaného sýra, aby rizoto získalo krémovitou konzistenci. Servírujeme na květech cukety, bohatě posypeme sýrem Grana padano.

Videa

reklama

reklama