Risotto con funghi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Risotto con funghi Foto:
Risotto con funghi
Foto: All

Klasické italské rizoto má téměř tekutou konzistenci, ve které se snoubí sytá chuť parmezánu a másla s rafinovanou chutí lesních hub.

Suroviny
rýže carnarolli 320 g
máslo 150 g
olej 50 ml
menší cibulka 1 ks
sušené hřiby 60 g
suché bílé víno 200 ml
horký zeleninový vývar 1,5 l
mořská sůl 1 špetka
parmezán 2 lžíce
hladkolistá petržel
Postup
1

Sušené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji (ten přidávejte, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažte cibulku. Přidejte rýži carnarolli (na jednu porci postačí hrst rýže), promíchejte a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru.

2

Dále na řadu přijdou změklé houby. Vhoďte je do hrnce a vše zalijte suchým vínem. Opět za stálého míchání ustavičně vařte. Postupně přilévejte další vývar a nechte odpařit až do změknutí rýže „al dente“.

3

Do rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu míchejte a míchejte až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém. Zdobte jej sekanou petrželkou a ihned podávejte.

S Italem v kuchyniS Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Videa

reklama

reklama