Rillettes s rozmarýnem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–12
Rillettes s rozmarýnem Foto:
Rillettes s rozmarýnem
Foto: All

Původ tohoto receptu, jak již název napovídá, je francouzský. A co se pod ním skrývá? Jedná se vlastně o obdobu českého škvařeného sádla s masem, připraveného se špetkou francouzského šarmu.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
prorostlý bůček bez kosti 2 kg
bílé víno 400 ml
sůl 4 lžičky
rozmarýn 1 snítka
čerstvý dobrý chléb a jarní cibulka k podávání
Postup
1

Bůček nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí vypékat na mírném plameni.

2

Celá příprava rilettes bude trvat cca 4 hodiny, mezitím se vám vypeče sádlo a maso v něm krásně změkne.

3

Rillettes občas kontrolujte – maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijte ho vínem.

4

Asi po třech hodinách přípravy přidejte rozmarýn nasekaný na malé kousky. Jídlo je hotové, až je maso krásně měkké. Pomozte mu na konci ještě vidličkou – rozmělněte ho na menší kousky.

5

Hotové rillettes nalijte do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob, kousky masa vyčnívající nad hladinu zatlačte vidličkou a nechte ztuhnout.

6

Povrch můžete ozdobit pár větvičkami rozmarýnu.

Rillettes s rozmarýnem Foto:

Rillettes s rozmarýnem Foto:

Rillettes s rozmarýnem                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama