Rillette z uzené makrely

Doba přípravy:
Rillette z uzené makrely  Foto:
Rillette z uzené makrely
Foto: FTV Prima

Z uzené makrely můžete připravit luxusní verzi pomazánky podle receptu šéfkuchaře Vojtěcha Václavíka, který tento výtečný předkrm předvedl v novém díle kulinární show Ohnivý kuře pod pokličkou.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou každou neděli ve 14.15 na Primě!

Suroviny
Rillette:
maso z uzené makrely
citronová šťáva
sůl a čerstvě namletý pepř
jarní cibulka
pažitka
koprové stonky
Salát:
listový salát frisée
rukola
za studena lisovaný řepkový olej
ředkvičky
sůl
křen
Tousty:
bílý chléb
Postup
1

Oberte maso z uzené makrely. Kousky masa smíchejte v misce s nasekanou jarní cibulkou, koprovými stonky, pažitkou, citronovou šťávou a crème fraîche. Dochuťte solí a pepřem a dejte vychladit do lednice.

2

Mezitím si připravte salát. Na zálivku smíchejte olej, sůl a trochu nastrouhaného křenu. Do misky přidejte frisée salát, rukolu a na plátky nakrájené ředkvičky a těsně před servírováním promíchejte se zálivkou.

3

Plátky bílého chleba opečte na pánvi na másle dozlatova. Z vychladlé rybí směsi vytvořte pomocí dvou lžic úhledné nočky a servírujte s opečenými tousty a salátem.

Rillette z uzené makrely  Foto: Rillette z uzené makrely; foto: FTV Prima

Ve čtvrtém díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Miroslav Grusz a Vojtěch Václavík  za přispění seriálových herců Haliny Pawlovské a Romana Zacha:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 4. díl Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 4. díl. Foto: FTV Prima

Uložit

Videa

reklama

reklama