Rib eye steak s balzamikovým octem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rib eye steak s balzamikovým octem Foto:
Rib eye steak s balzamikovým octem
Foto: Marek Bartoš / Grilování

Balzamikový ocet grilováním krásně zkaramelizuje a výbornému masu ze sebe předá jen to nejlepší.

Suroviny
rib eye steak 4 ks
rostlinný olej 1 lžíce
máslo 2 lžíce
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Gril rozehřejte na 230–320 °C. Steaky potřete olejem a obalte je v pepři, lehce osolte. Grilujte je z každé strany 4 až 5 minut na stupeň středně propečené. Přesuňte je na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat.

2

Polovinu másla rozehřejte v pánvi a nechte je zpěnit. Vlijte balzamikový ocet a povařte na vyšším plameni za stálého promíchávání, až zredukuje asi na polovinu objemu. Mimo plamen vmíchejte zbylé máslo, osolte a vzniklou redukcí přelijte steaky.

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama