Restovaný halibut s fenyklovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Restovaný halibut s fenyklovým salátem  Foto:
Restovaný halibut s fenyklovým salátem
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Bělomasé mořské ryby, jako je halibut (platýs obecný), vynikají jemným, lahodným masem a rychlou přípravou – přesně ta pravá vánoční alternativa. Spojení chuti a vůně rybího masa s jemným anýzovým přídechem zeleninového fenyklu je nepřekonatelné.

Článek

Parmice plněné pomerančem a bobkovým listem Foto:

20 fantastických receptů z mořských ryb

Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Suroviny
filety z halibuta (s kůží nebo bez, jak máte raději) 2 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
drcené chilli (nemusí být)
Salát:
čerstvý fenykl 1 bulva
nasekané mandle 1 hrst
rozinky namočené v bílém víně 1 hrst
vločková sůl
Postup
1

V nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje a zprudka na něm osmažte kousky ryby, až maso zbělá. Trvá to jen několik minut. Rybu vyjměte a uchovejte v teple.

2

Na salát fenykl očistěte, dobře opláchněte, osušte a nakrájejte na velmi jemné plátky. Rozložte je na velký talíř, na ně položte plátky pomeranče (z nichž jste vyndali pecičky), rozinky ve víně, mandle a sůl.

3

Salát i rybu zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a podávejte.

PRIMA TIP: Fenykl je senzační zimní zelenina (dá se pěstovat i u nás), která sezonu popírá svěží barvou i chutí. Zatím jsme ji, na rozdíl od Italů a Francouzů, mnoho šancí nedali, a je to škoda. Pokud vám vadí „lékárenské“ aroma, vězte, že po osmažení fenyklu na másle nebo lépe olivovém oleji značně vyprchá, ale křupavost fenyklu zůstane – salát nakonec můžete vyzkoušet i takto, v teplé variantě.

Restovaný halibut s fenyklovým salátem  Foto: Restovaný halibut s fenyklovým salátem; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama